Småland blir det!

I takt med att världen börjar öppna sig igen drömmer du kanske om den där perfekta semestern. I så fall har du kommit helt rätt. Småland är en garanti för att du hittar något som du tycker om, oavsett du söker lugn och ro eller äventyr i högt tempo. Alla semestervägar bär till Småland, åtminstone om småländska Kristina får säga sitt – och det får hon. Om du fortfarande funderar på vad du ska göra i sommar blir svaret: “Småland bli dä”.

Välkommen till Småland

Smålandsguiden är ett initiativ från länsturistorganistionerna Smålands Turism i Jönköpings län och Destination Småland i Kronobergs län. Under det gemensamma varumärket Visit Småland verkar vi för att stötta den småländska besöksnäringen och lyfta Småland som ett attraktivt resmål för turister och besökare.
Mer information finns på visitsmåland.se

Lyckad sommarkampanj

Under våren 2020 slog pandemin undan benen för den svenska besöksnäringen. Framförallt för den delen av besöksnäringen som är beroende av internationella besökare. I och med utmaningarna kopplade till covid-19, såsom karantänzoner och stängda gränser, ställde många länsturistorganisationer om sina strategier. Lösningen blev att rikta ljuset mot den inhemska marknaden och svenska turister. Visit Småland skapade då kampanjen “Emigrera till Småland i sommar”. Något som stack ut i mängden, men som också skapade stor synlighet och effekt i den digitala sfären. Kampanjen ökade också antalet svenska gästnätter i Småland med drygt 14%.
Läs mer om Smålands sommarkampanj