fbpx

Småland blir det!

I takt med att världen börjar öppna sig igen drömmer du kanske om den där perfekta semestern. I så fall har du kommit helt rätt. Småland är en garanti för att du hittar något som du tycker om, oavsett du söker lugn och ro eller äventyr i högt tempo. Alla semestervägar bär till Småland, åtminstone om småländska Kristina får säga sitt – och det får hon. Om du fortfarande funderar på vad du ska göra i sommar blir svaret: “Småland bli dä”.

Småland har tänkt till

Pandemin har gjort att den småländska besöksnäringen tvingades att tänka till ett extra varv för att göra din upplevelse så trevlig och säker som möjligt under våren 2021. Därför sjösattes kampanjen ”Småland har tänkt till”.
Småländska företag inom hotellbranschen och konferensnäringen hittade lösningar och delade med sig av sina goda idéer här på Smålandsguiden. Vissa idéer var enkla, andra idéer hade potential att förändra hur vi reser och upplever saker. Gemensamt var att alla idéer gjorde att du kunde åka på konferens, bo på hotell, njuta av god mat och koppla av i Småland, året runt. Pandemi eller inte.

Vettiga smålänningar

Innerst inne är vi alla smålänningar. Även du. Du behöver Småland och Småland behöver dig, mer än någonsin. Den småländska besöksnäringen lider i dessa krisande tider, precis som många andra branscher. Smålandsguiden hjälper besöksnäringen när det behövs som mest, men den hjälper också dig som besökare att upptäcka nya delar av Småland. Här fyller vi ständigt på med alla saker som besöksnäringen i Småland har att erbjuda. Det kan vara boenden, aktiviteter, konferenser och upplevelser för alla sinnen, eller något helt annat. Vi är övertygade om att du kan uppleva “de små landen” på ett säkert och tryggt sätt. Du behöver inte sitta instängd när krisen härjar där ute, men det betyder inte att du kan bete dig hur som helst. Använd småländskt sunt förnuft. Var en vettig smålänning helt enkelt.

Läs mer om Småland i corona-tider

Välkommen till Småland

Smålandsguiden är ett initiativ från länsturistorganistionerna Smålands Turism i Jönköpings län och Destination Småland i Kronobergs län. Under det gemensamma varumärket Visit Småland verkar vi för att stötta den småländska besöksnäringen och lyfta Småland som ett attraktivt resmål för turister och besökare.
Mer information finns på visitsmåland.se

Lyckad sommarkampanj

Under våren 2020 slog pandemin undan benen för den svenska besöksnäringen. Framförallt för den delen av besöksnäringen som är beroende av internationella besökare. I och med utmaningarna kopplade till covid-19, såsom karantänzoner och stängda gränser, ställde många länsturistorganisationer om sina strategier. Lösningen blev att rikta ljuset mot den inhemska marknaden och svenska turister. Visit Småland skapade då kampanjen “Emigrera till Småland i sommar”. Något som stack ut i mängden, men som också skapade stor synlighet och effekt i den digitala sfären. Kampanjen ökade också antalet svenska gästnätter i Småland med drygt 14%.
Läs mer om Smålands sommarkampanj