Tempelgården

Typ

  • Stugby

Beskrivning

Cafe, konst o stugor i naturskön miljö

Vill man både njuta av naturskön miljö, kultur, historia , fika ibland pittoreska små stugor ..ja då är det Tempelgården man skall åka till.
Tempelgården är resultatet av Visingsö konstärens Olle Krantz vision.
Idag kan man sitta i trädgården bland äppelträd njuta av kaffe och äppelkaka eller varför inte en smaskig räksmörgås, från vårat eko cafe. Där finner man också keramik av CLeo. I Templet som egentligen är en konsthall visas Olle krantz konst samt hans statyer runt om i trädgården. Templet byggdes 1913 av den amerikanska Teosofiledaren Katherine Tingley. Vill man övernatta i en gammeldags stuga så har vi 7st att väja på.
Behöver man varva ner då är denna oas på norra delen av Visingsö en lugn och vacker plats att vara på.
Vi har vidtagit åtgärder för minskad smittspridning.

Pris för delat dubbelrum från:600

Bekvämligheter

  • Parkering

  • Cykeluthyrning

  • Gratis wi-fi

Kontakt

Tempelgården2, Visingsö, 56394,

Paketerbjudande

Om du hyr stuga på Tempelgården under juni och augusti finns det möjlighet att gå en halvdags keramikkurs för två. Lär dej några enkla tekniker för att skapa i keramik , och prova på att dreja. Max 2 pers per tillfälle.

Tips

På Tempelgården har vi ett antal cyklar att hyra för våra stuggäster, (bör bokas i förväg), eller varför inte hyr din cykel nere vid hamnen och cykla 5 km till Tempelgården. Vill du bada så finns en badplats med en lång fin sandstrand ca 5km norr om Tempelgården. Är du golfsugen så finns en 9-hålsbana norr om Tempelgården ca 4-5 km. På norra delen av ön är lugn,vidder, bad underskön natur. Ca 2 km söder om Tempelgården finns en uppvärmd simbassäng. Ett litet coop som har det mesta med generösa öppetider hittar man ca 3km söder om Tempelgården. Och flertal restauranger finns på ön med stort utbud. Förutom våra fina kyrkor , minnesmärken och kulturskatter runt om så finns även Visingsös Alpackor på södra delan av ön.

Upptäck andra företag