Malva Gård

Typ

  • Gårdscafé/lantcafé

Beskrivning

Eko frukt- och bärodling med gårdsbutik

Malva gård ligger i omgiven av den vackra sjön Åsnen. Här finns lång tradition av fruktodling i det milda klimatet. Här driver vi en certifierad ekologisk odling av främst äpplen men även päron och plommon. Vi odlar också bär av olika sorter. Vårt sortiment av äpplen börjar nu närma sig hundratalet!
Äpplena säljs dels färska, men till största delen mustar vi dem i vårt eget musteri och säljer i vår gårdsbutik. Här säljer vi även färska bär och annan frukt efter säsong. I vårt marmeladeri kokar vi av våra egna råvaror och säljer i gårdsbutiken. Malva gård är medlemmar i Eldrimner, ett nationellt center för mathantverk, och vi tillverkar våra produkter småskaligt och utan onödiga tillsatser. Vi gör även andra frukt- och bärbaserade produkter som chutney, gelé och lemonad.
Välkommen!

Kontakt

Lillegård 6 Karatorp, Urshult, 36295,

Paketerbjudande

Vi kan ta emot grupper/studiebesök med t ex provsmakning, visning och story-telling om äppelodling och vår verksamhet. Kan även ordna fika och enklare förtäring. Kontakta oss för mer info

Tips

Malva gård ligger i närheten av Åsnens nationalpark, med fantastisk omgivning. Andra besöksmål som ligger när är Öppen gårdsbod, Ellenäs äppelodling, Åsnenrökeriet, Fors silversmide och Amys café.
www.visitasnen.se

Upptäck andra företag