Linnéparken

Typ

  • Natur och park

Beskrivning

Parken med Domkyrka, sommarscen och lekplats

Linnéparken är en del av Växjö parkstråk som sedan sträcker sig söderut och omsluter Växjösjön med parken Strandbjörket. Det är kontrasternas park. I ena hörnet tronar den tegelröda  Växjö Domkyrka med sina två torn och Karolinerhuset från 1715. I ett hörn finns den populära utomhusscenen och i ett annat Linnés Värld som är en finurlig och spännande lekplats i Linnés anda.
lekplatsen samsas 1700-talets typiska krinoliner och peruker med blommor, insekter, djur och växter. Huvudattraktion är blomsterslottet som sätter stämningen och temat i hela lekparken. Utsiktstornet är utformat som en jätteblomma där man kan kika ut över den omgivande miljön. Bredvid slottet finns en liten lekstuga som är inspirerat av det lusthus som Linné lät bygga på sin gård utanför Uppsala 1769.

scenen längst ner i parken är det ofta allsång, men också konserter och artister. Det är här det händer på sommaren. Senast firade man OS-hjältarna och John Lundvik medverkade. På den stora gräsmattan framför kan man slå sig ner med en picknick.

Naturligtvis bjuder parken på en enorm blomsterprakt som varierar efter årstid och vattenspelet med näckrosdam ger en lugn stund.

Bekvämligheter

  • Lekplats

Kontakt

Upptäck andra företag