fbpx

Kosta Glasbruk

Typ

  • Shopping

  • Familjeaktivitet

  • Kulturaktivitet

Beskrivning

Upplev glastillverkning i världsklass!

Kosta glasbruk är idag Sveriges äldsta verksamma glasbruk, här har ugnarna varit igång sedan 1742. I skenet från ugnarna har du möjlighet att följa produktionen av Orrefors och Kosta Bodas produkter på nära håll. Från smältning av glasmassan till glasblåsning, slipning och målning. Året runt är du välkommen in i hyttan i Kosta för att beskåda ett genuint svenskt hantverk!

På Kosta glasbruk har några av Kosta Bodas färgstarka formgivare sina ateljéer. Här verkar bland andra Bertil Vallien, Anna Ehrner och Kjell Engman i nära samarbete med hantverkarna i hyttan.

På bruksområdet hittar du även vår utställningshall, Kosta Art Gallery, där du har möjlighet att se aktuella utställningar.

Kontakt

Stora Vägen 96, Kosta, 365 43,

Tips

I anslutning till glasbruksområdet finner du Orrefors och Kosta Bodas fabriksbutiker. Här finns även Kosta Outlet med över 70 välkända varumärken och det unika Glashotellet, Kosta Boda Art Hotel. Kosta bjuder också på natur- och vildmarksupplevelser. På Kosta Lodge kommer du närmare naturen och på Kosta Safaripark kan du uppleva bland annat visenter, vildsvin och mufflonfår. Mer information om vad du kan se och uppleva i Kosta finner du på www.destinationkosta.se

Upptäck andra företag