fbpx

Kastebergs Gård

Typ

  • Campingplats

  • Shopping

  • Familjeaktivitet

  • Gårdscafé/lantcafé

Beskrivning

Upplev svenskt småländskt bondgårdsliv och laga mat i en kohage

Välkomna till ett riktigt bondgårdsäventyr på Kastebergs Gård!
Följ med bonden på gårdssafari där ni får träffa gårdens alla djur och ta del av vårt bondgårdsliv. Kastebergs bonde berättar allt du vill veta om gårdens alla djur, livet på en bondgård och visar vad som växer på åkrarna. Från vår gård säljer vi i gårdsbutiken hängmörat gräsbeteskött av nöt, uppfödda på gräs och örter. Ni hittar även ett välsorterat utbud av lokalproducerat mathantverk. I sommar öppnar vi upp lantcafé, och ni kan på plats njuta av maträtter och bakverk av råvaror från Kastebergs gård. Kommer ni med husbil eller husvagn? Då kan ni bo lugnt i lantlig miljö på gården. Vakna utvilade till lunket på gården och känn doften av nyslaget hö.
Genom konceptet The Edible Country erbjuder vi en matupplevelse i vår egen kohage. Man väljer om man vill tillaga all mat själva eller hyra en kock som guidar och tillagar en måltid komponerad av kocken. Vid hyra av kock ingår ett fullt dukat bord och traktorfärd med bonden hem, kocken är med och guidar och visar våra smultronställen i naturen.
På egen hand kan man på väg till bordet följa en karta där vi har markerat ut intressanta platser och man kan hitta råvaror till middagen, tex. svampställen och örter i naturen.
Framme vid bordet får kunden tillaga middag i en kohage. Det är en vacker plats i typisk småländsk natur, med äppelträd och stenmurar osv.
Maten är lättlagad och typisk småländsk så som tex. raggmunkar med stekt sidfläsk, smörstekta morötter och rårörda lingon. All mat är producerad på gården eller i närheten av oss. Gästen är med och skördar ingredienser efter säsong i naturens skafferi, både i skogen och i gårdens grönsaksland.
Vi följer gällande restriktioner och har anpassat vår verksamhet efter risk för smittspridning av corona.

Bekvämligheter

  • Parkering

  • Husdjur tillåtna

Kontakt

Össlöv, Kasteberg 2, Ljungby, 341 96,

Tips

Besök Sagomuséet i Ljungby – http://www.sagobygden.se/sagomuseet-i-ljungby
Utomhusbad i Lagan eller Ljungby – https://www.ljungby.se/utomhusbad
Fin badstrand i Sundet – http://www2.visitljungby.se/sv/se-gora/435655/sundet-badplats-d%C3%B6rarp/detaljer

Upptäck andra företag