Gården Katthult

Typ

  • Familjeaktivitet

  • Sevärdhet och landmärke

  • Kulturaktivitet

Beskrivning

Den genuina filminspelningsplatsen

I Katthult kan man gå runt bland byggnaderna och känna igen sig i både atmosfär och detaljer från Emils filmer. Möt djuren på gården och besök vår försäljningsbod med souvenirer, kaffe, glass och dricka. Katthult ligger 1 mil från Mariannelund och ca. 2,5 mil från Vimmerby. För öppettider se Katthults hemsida.
Det är viktigt för oss att du som gäst ska känna dig trygg när du besöker oss. Vi har genomfört både egna och hälsomyndigheternas rekommenderade åtgärder för att skydda dig och minimera risken för smittspridning. Vi har satt upp fler handfat för möjlighet att tvätta sig och begränsat vår försäljning för personal och besökares säkerhet. Situationen kan förändras, ny information kommer då att finnas på vår hemsida.
Varmt välkomna!

Kontakt

Katthult, Vimmerby, 598 92,

Tips

I samma by som Katthult ligger Gibberydssågen som är en nyrenoverad gammal bysåg. Sågen ligger inom gångavstånd från Katthult.

Cirka en och en halv mil från Katthult ligger Norra Kvills Nationalpark. Den bildades för 75 år sedan och är 114 ha stort. Här finns vackra promenadstigar för den som vill se orörd och vild smålandsskog.

I Mariannelund som är närmaste tätort finns bland annat Filmbyn Småland där du kan uppleva inspelningsmiljöer från klassiska barnfilmer som Emil i Lönneberga, Saltkråkan och Pippi Långstrump. Väl värt ett besök!

Utanför Filmbyn kan du hyra cyklar från Cykla i filmlandskapet Småland och ta dig till både Bullerbyn och runt i Mariannelund!

Upptäck andra företag