fbpx
0

Framtidsleden

Typ

  • Natur och park

  • Friluftsaktivitet

  • Sevärdhet och landmärke

Beskrivning

Naturskön gång- och cykelled

Framtidsleden (38 km) ligger naturskönt till i de Småländska skogarna runt samhällena Alstermo, Målerås och Älghult. Runt leden finns det mycket att se och göra beroende på vad man har för intressen, men fågelsång och småländskt röda bondgårdar följer hela färden i sällskap av skog, våtmarker och blomsterängar. Vandra eller cykla längs de smala grusvägarna där du kan träffa på både älg, rådjur, räv, grävling och lodjur. Det finns bra fiskevatten där du kan ta upp bl.a. öring, gädda, abborre och mört. Vill du plocka svamp och bär finns det många fina ställen runt med leden, och för dig med botaniskt intresse erbjuds en unik flora. Det finns ett fågeltorn med fin vy utöver Södresjö – Uppvidinges bästa fågelsjö! Leden är uppmärkt på Uppvidinge kommuns karta för friluftsliv och turism.

Tips

Uppvidinge biodlarmuseum.
I Älghults cykel- och sportbutik hittar du fiske- och fritidstillbehör och du kan hyra båt samt köpa fiskekort. Du kan också få hjälp med service av cyklar.
Vidinge gård är fiskecenter för Strömfiske i Alsterån. Där köper du ditt fiskekort, hyr fiskeutrustning och båt samt finner en mindre fiskeshop. Det finns boende, restaurang, uteservering och kök för självförsörjning samt cykeluthyrning.

Upptäck andra företag