Elite Stora Hotellet Jönköping

Typ

 • Kulturaktivitet

 • Restaurang

 • Provning

 • Pub och bar

 • Hotell

 • Natur och park

 • Museum

 • Konferens

 • Shopping

 • Friluftsaktivitet

 • Sevärdhet och landmärke

 • Idrottsaktivitet

Beskrivning

I hjärtat av Jönköping med sjöutsikt.

Elite Stora Hotellet i Jönköping är en av stadens vackraste byggnader med ett centralt läge vid Vätterns Södra strand och erbjuder en magnifik utsikt över sjön. Elite Stora Hotellet erbjuder 167 rum som är trivsamt och bekvämt inredda för att du som gäst skall få ladda batterierna ordentligt och vakna till en riklig frukost. Förutom övernattning så samarbetar vi med Jönköpings finaste golfbanor samt erbjuder cykel- och vandringspaket mm. Elite Stora Hotellets centrala läge gör att du lätt kan utforska de fina omgivningarna runt och i Jönköping samt ha nära till både shopping och nöjesliv. I Hotellet huserar Gastropuben Bishops Arms, en mötesplats med stor uteservering där fokus ligger på hantverksmässigt och noga utvald mat och dryck för alla smaker.

 

För de som söker en imponerande plats för evenemang och festligheter är Spegelsalen på Elite Stora Hotellet en fantastisk valmöjlighet. Med sina imponerande speglar som täcker väggarna och den eleganta inredningen, skapar Spegelsalen en minnesvärd atmosfär för bröllop, banketter, konferenser och andra särskilda tillfällen. Det är en plats där du kan känna dig som en del av historien och samtidigt njuta av modern komfort och service.

 

Välkommen till Elite Stora Hotellet i Jönköping.

Pris för delat dubbelrum från:790

Bekvämligheter

 • Cykeluthyrning

 • Kanotuthyrning

 • Frukost ingår

 • Gratis wi-fi

 • Parkering

 • Husdjur tillåtna

 • Gym

 • Laddningsplats för elbil

 • Luftkonditionering

Konferens

När ni konfererar på Elite Stora Hotellet ser vi till att ni har det bra. Om tanken är att locka fram nya idéer rekommenderar vi konferenslobbyn till en kreativ workshop. När medarbetare och kunder ska inspireras föreslår vi en föreläsning eller en utbildning i någon av våra trevliga konferenslokaler, t.ex. lokalen Bröderna Lundström som fått sitt namn efter bröderna Carl och Johan Lundström, grundarna av Jönköpings tändsticksfabrik. Låt idéer och tankar flöda vidare med en god lunch i restaurangen eller en afterwork på The Bishops Arms.

Speciella minnen skapas i magnifika Spegelsalen som är vår vackraste och enligt många även Skandinaviens vackraste festsal. Här finns kristallkronor, dekorationer på väggar och tak, stora fönster och vackra trägolv. Tillsammans med dig skräddarsyr vi bröllopsfesten, födelsedagen eller den stora banketten.

Oavsett arrangemang finns vi på plats för att samordna och se till att mötet, konferensen eller festen blir en uppskattad upplevelse.

Paketerbjudande

Staycation – Boka en härlig staycation med middag på vårt fina hotell. Som inloggad medlem erhåller du dessutom ytterligare rabatt på detta erbjudande. Vi har tagit fram ett hotellpaket där du kan få ut det du önskar av ditt avbrott i vardagen och få möjlighet till full avkoppling. Börja dagarna i lugnt tempo med en härlig och energirik frukost, fortsätt med ett besök till något av stadens utflyktsmål eller stanna på hotellet och ta del av alla faciliteter som finns på plats.

Golfpaket – Spela golf på någon av Jönköpings fina golfbanor och sov sedan gott på Elite Stora Hotellet. Vi samarbetar idag med de bästa banorna i Jönköpingstrakten; Jönköpings GK, Gränna GK, A6 GK, Skinnarebo GK, Ryfors GK, Sand GC och Götaströms GK. Elite Stora Hotellet samarbetar även med Hudoteket Dagspa. Upplev en helg med lyx och flärd och kombinera din golfvistelse men en spa-behandling.

Semestervecka – Semester är att byta miljö och få nya intryck, koppla av på djupet och inspireras. Så välkommen till oss för en riktigt härlig semestervecka med familjen, själv eller med ditt sällskap. På Elite Stora Hotellet i Jönköping kan ni ladda batterierna, bli väl omhändertagna och ha en perfekt utgångspunkt för spännande dagsutflykter under en hel vecka. Just nu har vi ett extra förmånligt erbjudande när ni bokar minst sex sammanhängande nätter hos oss.

 

Cykel- och vandringspaket – Utforska Jönköpings bästa cykel- och vandringsleder! Vi erbjuder ett härligt paket med picknick där även boende för två personer på Elite Stora Hotellet i Jönköping ingår. Välkommen!

Tips

Tändsticksområdet
Den gamla tändsticksfabriken i Jönköping har fått ett nytt ansikte och är i praktiken som en liten stad i sig själv. Tändsticksfabriken är en central aktör som satte Jönköping på världskartan, och området runt omkring har en unik stämning som inte går att finna någon annanstans. I vackra röda tegelhus kan du hitta gallerier, museum, unika butiker, restauranger, antikviteter och mysiga caféer. Varje lördag hålls dessutom en loppmarknad i Kulturhuset i området där du kan fynda mycket roligt att ta med dig hem!

Gränna
Vid Vätterns sydöstra strand ligger Gränna, en urtypisk svensk idyll med vackra trähus, trädgårdar och kullerstensgator. För naturälskare är omgivningen ett paradis med naturreservat, härliga vandringsleder och vackra vyer. Här finns även mängder av minnen från tidigare glansperioder. Slottsruiner och borgar i trakten vittnar om den forna stormaktstiden och ett besök på Grenna Museum, med den berömda Andréexpeditionen i utställningen, är nästan ett måste om du är intresserad av historia. Och så har vi polkagrisar såklart! Besök ett av alla kokerier i Gränna och se hur tillverkningen går till och smaka en nybakad ljummen sötsak!

Ta färjan över till Visingsö
Enligt legenden skapades Visingsö när Jätten Vist slängde ut en grästuva i sjön Vättern för att hans gumma skulle ha något att kliva på. Liksom för tusen år sedan, sjuder tuvan än idag av liv! Här kan du njuta av historiska lämningar, vacker natur, konst och mycket mer! Är du på jakt efter perfekta träningsförhållanden bjuder Visingsö på kristallklart kajak- och simvatten, härliga stigar att springa på och sköna vyer att susa fram igenom på cykelsadeln. Vill du känna historiens vingslag finns här en mängd berättelser om kungamord, krigsfångar och om när Sverige styrdes ifrån Visingsö.

Upptäck andra företag