The Swedish Family emigrerar till Småland

Följ med den svenska familjen André-Berggren, mer känd som The Swedish Family, på sin resa genom Småland. Mamma Joanna och pappa Axel tar med sig kidsen Alma och Harry från Stockholm till Småland. Skratt, lek och äventyr för hela familjen.

Polkagrisbak och slottsliv i norra Småland

Familjen stannar till vid Gränna Polkagriskokeri där Alma, Harry, Joanna och Axel får baka polkagrisar. De får med sig över tre kilo polkagrisar i bilen när de åker vidare mot Huskvarna och Hotell Slottsvillan. Alma hittar en hemlig trappa i sitt sovrum och dagen därpå går hela familjen upp i tornrummet, där de hittar ytterligare en trappa som leder upp på vinden.

Bland älgar och soppskålar i filmlandskapet

The Swedish Family börjar dagen på Skullaryd Älgpark. Alma och Harry har hört talas om den nyfödda älgen Sune-Virre och Harry drömmer om att få hålla en älgbebis. De drar vidare till Mariannelund och Filmbyn Småland för att kliva rakt in i kulisserna till Ronja Rövardotter och Saltkråkan. Självklart blir det köttbullar med lingonsylt till lunch. Efter en god bit mat testar de på Cykla i Filmlandskapet Småland och gör mintkyssar på Mariannelunds Karamellkokeri. Dagen avslutas på hotell i trästaden Eksjö.

Livet på Wallby Säteri

The Swedish Family är ute på landet i Småland för att slappa samt uppleva djur och natur. De bor på Wallby Säteri, i ett rött hus med vita knutar. Alma och Joanna börjar dagen med att mata kaninerna. Harry och Axel ansluter för att ta ett friskt dopp i sjön. Harry gör sedan en housetour av stugan och visar upp sovloftet. Mot eftermiddagen beger sig familjen ut i skogen för att träffa skogsguiden Hillevi. De fångar insekter och smakar på ätbara godsaker i naturen. Dagen avslutas med en god middag och barnen leker i de vackra omgivningarna.

Action och adrenalin på hög höjd

Det sista stoppet på familjens resa är Isaberg Mountain Resort. På vintern är det en skidanläggning och på sommaren är det en actionspäckad destination för stora och små. Familjen börjar dagen med höghöjdsbana och klättrar högt uppe i trädtopparna. De testar sedan på sommarrodel nedför berget, en häftig och fartfylld upplevelse minst sagt. På Isaberg Mountain Resort finns även hinderbanor, cykelbanor för mountainbikes och äventyrsgolf. Dagen avslutas på en bastuflotte i den närliggande sjön, middag på restaurang Isaberg Höganloft och en tur till lekplatsen efter maten. Självklart blir det även en liten sammanfattning av familjens resa genom Småland. Vilket betyg får Småland?

Utforska mer av Småland

Filmbyn Småland
Grenna Polkagriskokeri
Isaberg Mountain Resort
Wallby Säteri Country Resort AB
Isaberg Höganloft
Cykla i Filmlandskapet Småland
Hotel Slottsvillan
Hotel Gyllene Uttern
Skullaryd Älgpark