Ett cykeläventyr i Småland

Småland är ett paradis för cykelälskare, stor som liten. Upptäck trolsk skog, ta dig igenom trixiga banor och susa nedför backar med vårt landskap som kuliss. Välkommen att cykla i Småland. 

Guide till Smålands bästa mountainbikeområden

Häng med MTB-coachen Elna Dahlstrand på fartfylld cykling genom trolsk skog och hisnande vyer. Här finns makalöst mycket cykellycka, mjölksyra och äventyr att uppleva! Oavsett om du kommer hit över dagen eller om du vill sy ihop en minisemester med flera dagars fantastisk och varierande MTB-cykling.

Ta del av Elnas bästa tips här.

Cykla mountainbike med barn

Att cykla MTB med familj och barn är ett superbra sätt att få aktiv och spännande semestertid tillsammans. Här tipsar vi om pumptracks, lagom stora hinder och flowiga cykelleder som passar familjer med barn särskilt bra.

Få inspiration och tips på barnvänliga leder här.

Cykla i Småland med Elna och Nassim

Under sex avsnitt får du följa med när smålänningen Elna Dahlstrand coachar artisten Nassim Al Fakir på mountainbike. De går igenom allt från grunder till hopp och drop och kämpar sig upp för backarna på Huskvarnaberget. I sista avsnittet utmanar Elna Nassim i en mountainbiketävling. Vem tror du vinner?

Följ med på resan.

Slingriga vägar för dig med gravelhoj eller landsvägscykel

Småland är fullt av små fina grus- och asfaltsvägar och med lagom avstånd till gårdscaféer som erbjuder lokalproducerad fika. Här hittar du cykelrundor i en vykortsfin miljö som du aldrig tröttnar på!

Hitta ditt nästa äventyr.

Utforska mer av Småland