fbpx

Herrgårdsliv i Småland

Semestern är en möjlighet till återhämtning och en chans att fly verkligheten en stund. I tider som dessa är det viktigt att fylla på kroppen och knoppen med energi. Om du vill koppla av, skämma bort dig själv och må bra, så borde du testa på herrgårdslivet i Småland.

I Småland finns en mängd herrgårdar som kännetecknas av historiska miljöer, klassiska menyer och härlig atmosfär. Stora pampiga byggnader som utgör små oaser i det småländska landskapet. Gemensamt för småländska herrgårdar är närheten till naturen och de stora möjligheterna till avkoppling och olika typer av aktiviteter.

Ångaren Thor utanför Asa Herrgård i Småland
Foto: Pelle Wahlgren
Man fotar härlig mat vid herrgård i Småland
Foto: Alexander Hall
Kvinna blickar ut över sjön från spaanläggningen vid Hooks Herrgård
Foto: Hooks Herrgård

Skäm bort dig själv i Småland

Herrgårdsliv i Småland är något som måste upplevas. Det är den perfekta semestern för dig som vill komma nära naturen och samtidigt bo bekvämt. Vandra bland träden, paddla längs strandkanten eller cykla i terrängen. Ta en löprunda i skogen eller svettas i gymmet. Gå ut på en tidig golfrunda eller plocka bär i naturen. Varva ned med spabehandling och ett dopp i poolen. Eller varför inte en bok under en gammal ek. Avsluta dagen med förstklassig mat och dryck med smak av Småland. Total avkoppling eller ett schema fyllt av aktiviteter spelar ingen roll. Huvudsaken är att du mår bra och kommer bort från stress och måsten. Upptäck herrgårdslivet i Småland du också. De flesta herrgårdar i Småland erbjuder attraktiva paket under sommarhalvåret. Välj vad som passar dig och hoppa in i bilen.

Småland väntar på dig!

Wallby Säteri i Småland
Foto: Wallby Säteri
Dessert på dukat bord Hestraviken
Foto: Hestraviken
Golfare på golfbana vid Hooks Herrgård i Småland
Foto: Hooks Herrgård

Utforska mer av Småland

Hestraviken Hotell
Hooks Herrgård
Wallby Säteri Country Resort AB
Villa Gransholm
Asa Herrgård
Grimsnäs Herrgård
Björkhaga hotell & konferens
Hotel Ullinge
Hotel Gyllene Uttern
Möckelsnäs Herrgård