Linnéparken

För mig som smålänning och artist är Linnéparken Växjös svar på Royal Albert Hall. Här får stora artistnamn uppträda, därför var det extra laddat för mig när jag äntligen fick kliva upp på scenen. Som scen är den dessutom ganska speciell, man är ovanligt högt upp och får en bra överblick. Senast jag uppträdde i Linnéparken var i somras när vi firade de hemkomna OS-medaljörerna.

Mina barn har helt andra prioriteringar i Linnéparken. Scenen står sig slätt i konkurrens med lekplatsen Linnés Värld. När jag kom hem från Eurovisionfestivalen i Tel Aviv blev jag emottagen på scenen. Men det imponerade inte på mina barn, deras intresse riktades mot tornet på lekplatsen, haha! — John Lundvik

Parken omsluter Växjö Domkyrka och inrymmer den populära scenen som är en härlig plats både för allsång och konserter. I en annan del hittar vi den finurliga temalekplasten som är inspirerad av Linnés 1700-talsvärld med blomsterslott och utsiktstorn. I Linnéparken ligger också Karolinerhuset som stod klart 1715 och var Växjös gymnasium fram till 1850-talet. En av eleverna var Carl von Linné som fått ge namn åt parken. Förutom Linnéminnen, musik och grönska förknippas Växjö med idrott – både i lag och enskilt.


Upplev mer i Linnés värld