Don Camillo

”Don Camillo är så mycket mer än en pizzeria. En familjär mötesplats för mat, dryck, kultur, boule med mera. Allt från veganskt julbord till rockklubb. Eldar tänds utanför, någon gör polkagrisar och folkfesten tar fart – det är då det blir riktigt drag i skogen. Tokigt och härligt! Det är bygdens son Sylvester Schlegel, trummis från The Ark, som ser till att rocken kommer till byn med Klubb DC. Jag har själv haft äran att äntra scenen med vårt band Bullet.” — Gustav Hector

Don Camillo Kosta är inte vilken pizzeria som helst! Ursprunget är en stor familjs olika viljor, vilket ju har gjort att platsen naturligt passar för de flesta. Sedan 1992 har det varit som ett andra hem för många och här kan du frossa i olika sorters pizzor från buffén, dricka något kallt i solen eller beställa medelhavsmat att avnjuta på plats eller som catering för din egen fest. Veganska pizzor är en av Don Camillos specialiteter.
Men här hänger du gärna kvar och umgås – lika mysigt ute som inne. Du kanske vill utmana någon i boule, eller schack eller varför inte bara gå runt och fundera på var alla loppisprylar är köpta? Och vem vet.. Kanske finner du eller barnen den hemliga lönndörren in till musikrummet där Klubb DC huserar med livemusik. En lite lagom ovanlig plats helt enkelt och en given samlingspunkt i Kosta mitt i Glasriket.
Håll dig uppdaterad på Don Camillos Facebooksida

KLUBB DC

Ja, bakom lönndörren gömmer sig lokalen där Sylvester Schlegel då och då ställer till med KLUBB DC. Då förvandlas hela stället till en fest med musiken i centrum. Håll utkik efter sensommarens kvällar i Klubb DCs Facebookgrupp.

Det finns massor med musik i Smålands skrymslen och vrår.
Vi måste nämna Tyrolen i Blädinge som ändå är helt unik i Sverige. Tio vänner köpte den nedgångna nöjesparken 2007 och förvandlade den ett ställe där ALLA kan träffas och trivas. Sen har vi etablerade och välkända musikevent som Korröfestivalen som drar älskare av folkmusik från när och fjärran. Inte att förglömma kan vi njuta av musik i glasets skimrande form på Kosta Boda Art Gallery där formgivaren (och musikern) Kjell Engman ställer ut ”Track of music”. Måste ses!


Mer musik I Sommar