fbpx

Emigrera till Småland i sommar

Titta runt i ditt hem. Tänk tillbaka på när du skruvade ihop den där bokhyllan och när du köpte vinglasen. Läs en saga om världens starkaste flicka. Streama något om guldet som blev till sand. Fundera på varifrån alla de där latinska namnen på dina krukväxter kommer. Känn sötman från skogens röda guld på frukostgröten. Föreställ dig ett typiskt svenskt rött hus med vita knutar. Du tänker på Småland, en plats som alltid är med dig, medvetet eller omedvetet. Ett landskap som är själva sinnebilden av vårt land.

Tya mera i Småland

Innerst inne är vi alla smålänningar. Även du. Nu är det dags för dig att komma hem, åtminstone för någon dag eller några veckor under din semester. Du är trött på det här nu. Less på att vara instängd. Utled och uttråkad. Du tyar inte längre som man säger i Småland. Likt emigranterna en gång i tiden lämnade det gamla bakom sig, behöver du ta klivet mot en ny värld. Den världen är Småland, “de små landen”, omgivna av djupa skogar och tusen sjöar. Små riken som har satt Sverige på kartan. Emigrera till Småland och tya mera i sommar. Det förlovade landskapet väntar. Sverige på riktigt. Välkommen hit, vem du än är.

Välkommen till Småland

Emigrera till Småland i sommar är ett initiativ från länsturistorganistionerna Smålands Turism i Jönköpings län och Destination Småland i Kronobergs län. Under det gemensamma varumärket Visit Småland verkar de för att stötta den småländska besöksnäringen och lyfta Småland som ett attraktivt resmål för turister.
Mer information finns på visitsmåland.se